Nové gripy, více vzdálenosti.

22.11.2023, 15:58

Není to jen grip. Je to jediné spojení mezi vašima rukama a vaší holí. Je to ve vašich rukou při každém jednom úderu. A s "čerstvými" gripy můžete získat dva metry. Je to jen další důvod k osvěžení golfového setu a osvěžení hry.

undefined
Jak často bych měl přegripovat mé hole?

Záleží na tom, kolik hrajete, přegripování jednou za rok je dobrý základ. Doporučujeme měnit častěji, když začnete vidět vzory opotřebení. Mastnota na rukou, pot, špína a dokonce i horké a studené teploty mohou grip opotřebovat. Takže čím více budete hrát, tím více budete muset znovu vyměnit gripy. Možná budete muset pregripovat své nejpoužívanější hole častěji než celou sadu. Váš driver nebo wedge mohou vyžadovat více pozornosti, abyste se cítili spojeni s každým švihem. Co se týče putteru, je to nejpoužívanější grip v setu, ale často se přehlíží jeho výměna! Doporučujeme pravidelně kontrolovat jeho opotřebování a podle potřeby vyměnit na základě vzorů opotřebování.

Jak mohu zajistit, aby mi gripy vydržely déle?
Chcete-li prodloužit životnost gripů, doporučujeme je pravidelně čistit, abyste odstranili mastnotu a nečistoty, které se mohou nahromadit při pravidelném používání. Nejlepší je použít jemné mýdlo, vodu, měkký kartáč a ručník. Smíchejte mýdlo v misce s teplou vodou. Namočte čistící kartáč do mýdlové vody a vydrhněte rukojeť ze všech stran. Před použitím opláchněte mýdlo z rukojeti, osušte ručníkem a nechte gripy úplně vyschnout.

Kde mám skladovat své golfové hole?

Doporučujeme je skladovat uvnitř nebo mimo dosah přímého UV záření. Nedoporučujeme skladovat hole v kufrech aut nebo v prvcích, které drasticky mění teplotu, jako je například vaše garáž.

Jaké jsou výhody opětovného přegripování holí?
Instalace nových gripů je důležitá a může vaší hře nabídnout mnoho výhod:
Vylepšená přilnavost: V průběhu času se rukojeti golfových holí mohou opotřebovat a stát se hladkými a kluzkými. Opětovné uchopení zajišťuje svěží, lepkavý povrch, poskytuje lepší trakci a kontrolu během švihu. To může vést ke konzistentnějším úderům a zlepšenému výkonu.
Zvýšené pohodlí: Opotřebované gripy mohou být nepohodlné k držení, způsobují únavu a potenciálně ovlivňují váš švih. Opětovné pregripování vám umožňuje vybrat si gripy, které mají správnou velikost, materiál a strukturu pro vaše ruce, čímž se zvyšuje celkový komfort a pocit.
Udržovaná konzistence: Konzistentnost je v golfu klíčová a konzistentní uchopení všech holí zajišťuje jednotný pocit v celém setu holí. To může přispět k předvídatelnějším ranám a lepšímu celkovému výkonu.
Vylepšená přesnost: Správná přilnavost je nezbytná pro přesnost v golfu. Opětovné přegripování vám umožňuje přizpůsobit tloušťku a pocit úchopu, což podporuje pohodlnější a přesnější polohu ruky. To může vést k lepšímu rozptylu rány a lepší kontrole nad míčkem.
Obnovená sebedůvěra: Důvěra při provádění úderů je v golfu životně důležitá. Vědomí, že máte čerstvé, dobře nasazené gripy, může zvýšit vaši sebedůvěru na hřišti. Dokáže eliminovat pochybnosti související s vybavením a umožní vám více se soustředit na váš švih a strategii.
Prodloužená životnost holí: Pravidelné prochytávání holí může pomoci prodloužit životnost vašeho vybavení. Opotřebované rukojeti mohou vést ke zvýšenému tlaku na jiné části hole, jako je shaft a hlava hole, což může způsobit poškození. Udržováním svých gripů přispíváte k celkové životnosti vašich holí.
Přizpůsobivost podmínkám: Různé povětrnostní podmínky mohou ovlivnit váš výkon. Regripping vám umožňuje vybrat si gripy, které jsou vhodné pro specifické povětrnostní podmínky, jako jsou mokré nebo vlhké podmínky. Tato přizpůsobivost může být obzvláště důležitá pro golfisty, kteří hrají v různých klimatických podmínkách.
Personalizovaný styl: Technologie pokročila a nabízí golfistům pro výběr širokou škálu stylů, barev a materiálů. Přegripování poskytuje příležitost personalizovat své hole a vyjádřit svůj individuální styl na hřišti.

Co způsobuje opotřebení gripů?
Mnoho faktorů přispívá k rozpadu pryžových rukojetí, což způsobuje sníženou trakci a kontrolu:
UV světlo
Mastnota
Pot
Teplota
Špina

Velikost uchycení gripu.
Věděli jste, že 50% golfistů by nemělo používat gripy standardní velikosti? Rány minuté vpravo a vlevo mohou být způsobeny nesprávnou velikostí gripu, která způsobuje příliš velké nebo příliš malé uvolnění zápěstí.
Nové gripy, více vzdálenosti.
Zpět na blog
Scroll To Top