Hra z bunkrů

30.11.2023, 03:31

Dostat se z bunkrů v golfu může být náročné, ale se správnou technikou a trochou cviku můžete svoji hru v bunkru zlepšit. Zde je několik jednoduchých tipů, které vám pomohou dostat se z bunkrů úspěšněji:

undefined
Vyberte si tu správnou hůl:

Na údery z bunkru použijte sand wedge nebo lob wedge. Tyto hole jsou navrženy s vyšším loftem, aby pomohly dostat míč rychle nahoru.
Otevřete hlavu hole:
Před uchopením otevřete hlavu hole. To pomáhá zvýšit loft, což usnadňuje dostat míček z písku.
Zaujměte otevřený postoj:
Umístěte nohy, boky a ramena mírně otevřené směrem k cíli. Tento otevřený postoj vám umožňuje natáhnout se podél linie vašeho těla a pomáhá při klouzavém pohybu směrem nahoru.
Zahrabte se nohama do písku:
Abyste si zajistili stabilitu a zabránili sklouznutí, zahrabte se nohama do písku. To vám pomůže udržet rovnováhu během celého švihu.
Umístěte míček vpředu:
Umístěte golfový míček dopředu ve svém postoji, blíže k přední noze. To vám pomůže nejprve zasáhnout písek a dostat hůl pod míček.
Vizualizujte si místo za míčkem:
Místo toho, abyste se soustředili na golfový míček, vyberte si místo několik centimetrů za ním. Zaměřte se na zasažení písku na tomto místě, protože vaším cílem je zvednout míč na pískovém polštáři.
Udržujte snadný úchop:
Udržujte snadný úchop hole. Napětí ve vašich rukou a pažích může vést ke slabému švihu a vést k zaseknutí hole do písku.
Zrychlete během svihu:
Udělejte hladký, zrychlující švih přes písek. Vyhněte se zpomalování nebo pokusu zvednout míč pouze rukama. Hlava hole by měla klouzat po písku.
Dotáhněte švih do konce:
Dokončete svůj švih úplným dokončením. To zajišťuje, že na záběru získáte potřebný loft.
Cvičte pravidelně:
Strávte čas nácvikem úderů z bunkru, abyste získali pocit, jaké množství písku musíte nabrat a jaké je zapotřebí zrychlení na různé vzdálenosti.
Pamatujte, že konzistence je klíčová. Může chvíli trvat, než se budete cítit pohodlně při ranách z bunkru, takže buďte trpěliví a pokračujte ve cvičení. Kromě toho zvažte lekce od golfového profesionála, abyste získali personalizované poradenství při hraní v bunkru.

Zpět na blog
Scroll To Top